Βελονάδες

Το Blue Dream βρίσκεται στη βόρειο-δυτική άκρη του νησιού της Κέρκυρας, στις παρυφές του χωριού Βελονάδες, 30 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη της Κέρκυρας και μόλις 3 χιλιόμετρα από την φημισμένη παραλία του Σιδαρίου με το παγκοσμίου φήμης «Canal d ‘Amour”. Θα χαλαρώσετε απόλυτα σε ένα ήσυχο περιβάλλον, ενώ μέσα σε 5 λεπτά θα είστε σε θέση να κάνετε τις αγορές σας στα καταστήματα της περιοχής, να απολαύσετε νόστιμα γεύματα σε γραφικές ταβέρνες ή να ζήσετε την έντονη νυχτερινή ζωή του Σιδαρίου.

Κέρκυρα

Η Κέρκυρα είναι ένα Eλληνικό νησί στο Ιόνιο Πέλαγος. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο από τα νησιά του Ιονίου, και, συμπεριλαμβανομένων των μικρών διαποντίων νησιών της, αποτελεί την άκρη της βορειοδυτικής Ελλάδας. Το νησί είναι μέρος της περιφερειακής μονάδας της Κέρκυρας, και αποτελεί ένα ενιαίο δήμο. Ο δήμος περιλαμβάνει το νησί της Κέρκυρας και τα μικρά νησιά Ερεικούσα, Μαθράκι και Οθωνοί. Η κύρια πόλη του νησιού και έδρα του δήμου (32.095 κάτ.), Είναι επίσης ονομάζεται Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα είναι η έδρα του Ιόνιου Πανεπιστήμιου. Το νησί συνδέεται με την ιστορία της Ελλάδας από την αρχή της Ελληνικής μυθολογίας. Το Ελληνικό όνομά του, Κέρκυρα ή Κόρκυρα, συνδέεται με δύο ισχυρά σύμβολα του νερού: τον Ποσειδώνα, θεό της θάλασσας, και τον Ασωπό, ποταμό. Σύμφωνα με το μύθο, ο Ποσειδώνας ερωτεύτηκε την πανέμορφη νύμφη Κόρκυρα, κόρη του Ασωπού ποταμού και της νύμφης Μετώπη, και την απήγαγε. Ο Ποσειδώνας έφερε την Κόρκυρα στο μέχρι τότε ανώνυμο νησί, και σε ένδειξη εύνοιας, προσφέρθηκε το όνομά της στον τόπο: Κόρκυρα, το οποίο εξελίχθηκε σταδιακά σε Κέρκυρα. Μαζί, απόκτησαν ένα παιδί που ονομάζεται Φαίακας, από τον οποίο πήραν το όνομά τους οι κάτοικοι του νησιού: Φαίακες. Παρωνύμιο της Κέρκυρας είναι το νησί των Φαιάκων.

Η ιστορία του νησιού είναι φορτωμένη με μάχες και κατακτήσεις. Η κληρονομιά αυτών των αγώνων είναι ορατή με τη μορφή των κάστρων σε στρατηγικά σημεία σε όλο το νησί. Δύο από αυτά τα κάστρα περιβάλλουν την πόλη της Κέρκυρας, η οποία είναι η μοναδική πόλη στην Ελλάδα που περιβάλλεται με τέτοιο τρόπο. Ως εκ τούτου, η πόλη της Κέρκυρας έχει επίσημα χαρακτηριστεί ως Καστρόπολη (“κάστρο της πόλης”) από την Ελληνική κυβέρνηση. Από τους μεσαιωνικούς χρόνους και στον 17ο αιώνα, το νησί αναγνωρίστηκε ως ένα προπύργιο των ευρωπαϊκών κρατών εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και έγινε μία από τις πιο οχυρωμένες θέσεις στην Ευρώπη. Οι οχυρώσεις του νησιού χρησιμοποιήθηκαν από τους Ενετούς για να υπερασπιστεί κατά της Οθωμανικής εισβολής στην Αδριατική. Στην Κέρκυρα απώθησαν αρκετές Τουρκικές πολιορκίες, προτού πέσουν υπό Βρετανική κυριαρχία μετά από τους Ναπολεόντειους πολέμους. Η Κέρκυρα τελικά παραχωρήθηκε από τη Βρετανική Αυτοκρατορία, μαζί με τα υπόλοιπα νησιά της ‘’Ιονίου πολιτείας’’, με τη Συνθήκη του Λονδίνου που συνάφθηκε στις 21 Μαίου 1864.

Το 2007, η παλιά πόλη της πόλης εντάχθηκε από την UNESCO στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μετά από εισήγηση του ICOMOS (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών).

Άλλες σημαντικές αποστάσεις:

Σούπερ μάρκετ: 3 χλμ

Κεντρικό Νοσοκομείο: 22 χλμ

Φαρμακείο: 3 χλμ

Πράσινος σταθμός λεωφορείων στην πόλη της Κέρκυρας 31 χλμ

Παραλία Αχαράβη 8 χλμ

Παραλία Άγιος Στέφανος Αυλιώτων: 14 χλμ

Παραλία Περουλάδων: 12 χλμ

Όρος Παντοκράτορας: 34 χλμ